Het mooiste boeket bloeit in je eigen tuin

Er is iets magisch aan het samenstellen van een boeket rechtstreeks uit je eigen tuin. Het frisse aroma van bloemen die met liefde zijn gekweekt, en de kleuren die perfect passen bij het seizoen, maken het tot een unieke ervaring. Onze gouden tip voor een prachtig boeket? Combineer eenjarige en vaste planten uit je tuin voor een overvloed aan kleuren en texturen.

Annelies plukte voor haar een scala aan prachtige bloemen, elk met zijn eigen charme.

De mooiste bloemen voor een boeket

Origanum ‘Rosenknuppel’ (Oregano) – Voeg een vleugje aromatische kruidigheid toe aan je boeket met deze oregano. De roze bloemknoppen voegen subtiliteit toe aan het geheel.

Echinacea purpurea (Purperen zonnehoedje) – Het purperen zonnehoedje voegt een vleugje wilde schoonheid toe met zijn gedurfde kleur en kenmerkende vorm.

Rosmarinus officinalis (Rozemarijn) – Rozemarijn voegt niet alleen een aangename geur toe aan het boeket, maar ook een vleugje groen dat voor een mooi contrast zorgt.

Achillea millefolium ‘Apricot Delight’ (Duizendblad) – Duizendblad in abrikozentinten voegt een zachtheid toe aan het boeket en brengt een subtiele gloed.

Persicaria ampl. ‘Speciosa’ (Duizendknoop) – Met zijn sierlijke bloemaren voegt de duizendknoop een vleugje speelsheid toe aan het geheel.

Verbena bonariensis (IJzerhard) – Ijzerhard brengt hoogte en elegantie in het boeket met zijn sierlijke stengels en kleine paarse bloemen.

Miscanthus (Prachtriet) – Het prachtriet geeft het boeket een lichte, luchtige uitstraling met zijn pluizige pluimen.

Wat is jouw favoriete bloem in een boeket? De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je je eigen tuin als bloementuin gebruikt. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het plezier van het plukken en samenstellen van je eigen prachtige boeketten.