Kennismakingsgesprek

Annelies of Steffen komen ter plaatse voor een kennismakingsgesprek waarin u ons kan uitleggen wat uw verwachtingen zijn van de tuin op korte en lange termijn. We kijken verder dan morgen om voor u de juiste oplossing te bieden. Wil je graag een afspraak met ons inplannen? Voorzie zeker een uur zodat we elkaar goed kunnen leren kennen. Heb je een maximuum budget voor de uitvoering? Dat kan je ons al vertellen zodat we daar rekening mee kunnen houden tijdens het ontwerpen.

Opmeting

Heb je geen plannen van de woning of het perceel? Dan kunnen we de nodige opmetingen van hoogtes en bestaande elementen doen met het landmeettoestel. Op die manier hebben we de gegevens digitaal en kunnen we vlot starten met het voorontwerp.

Voorontwerp

Na de kennismaking werken we het concept voor uw tuin uit. Terras, oprit, zwemvijver, beplantingen, poolhouse, verlichting en alle andere elementen die u graag in de tuin ziet terug komen, krijgen een plaats in de tuin. We kunnen u verrassen met oplossingen die u zelf niet hadden kunnen bedenken. Het voorontwerp wordt met u besproken. Met uw feedback gaan we verder aan de slag.

Ontwerp

We starten dan met het ontwerp waarin we alles gedetailleerder uitwerken en suggesties doen voor de materialen die gebruikt kunnen worden. Het ontwerp wordt besproken bij ons op kantoor. Hier kunnen we u heel wat materialen tonen.

Beplantingsplan

Als het ontwerp is aangepast na het laatste gesprek, starten we met het beplantingsplan. We houden rekening met uw voorkeur voor bepaalde kleuren of soorten. Hou je ervan om je steentje bij te dragen voor meer biodiversiteit dan helpen we je heel graag de juiste planten kiezen. Uiteraard zijn de planten geschikt voor je bodem en houden we rekening met hun standplaats. Wil je graag een bont kleurenpallet of eerder een sobere tuin? We proberen steeds waardevolle drachtplanten voor bijen en vlinders te integreren.

Budget

Als al de bovenstaande stappen doorlopen zijn kunnen we starten met de raming van de werken. Laat ons weten als je in fases wil werken of alles in 1 keer wil laten uitvoeren. Dan kunnen we daar rekening mee houden. Wil je helemaal geen zorgen of extra werk? Laat ons alles voor u regelen tijdens de werken. Gunther of Elias worden uw aanspreekpunt tijdens de volledige uitvoering. Alles wordt voor u geregeld zodat u uw dagelijkse bezigheden zonder problemen kan verder zetten tijdens de werken.

Recente

Realisaties

Ben je zelf een handige Harry en wil je bepaalde zaken zelf uitvoeren? Ook dat is mogelijk.

Welk verschil kan je maken in je tuin voor het milieu?

Jij hebt besloten om je tuin aan te leggen? De eerste stap om mee te werken aan een beter leefmilieu is zo al gezet.
We geven je advies over het behouden van bestaande bomen en beplantingen. Als het kan geven we er de voorkeur aan om zo veel mogelijk bomen te behouden.
Een boom biedt zo veel voordelen.
Met elke boom die we planten zorgen we voor meer opslag en omzetting van koolstofdioxide. De bomen zorgen door hun fotosynthese en verdamping voor een daling van de temperatuur in de omgeving. In een stadsomgeving is dat effect heel goed meetbaar. Er is geen leukere plek op een zomerdag om vertoeven dan onder de kruin van een boom. Ook een gebouw zal minder opwarmen als er bomen voor staan.
Elke boom is uiteraard ook een thuis voor heel veel vogels en insecten. Het is bewezen dat in straten met bomen er minder antidepressiva geslikt worden, dan in een straat zonder bomen! Op scholen met meer bomen en groen kunnen leerlingen zich beter concentreren en ontwikkelen ze beter cognitieve vaardigheden.
Voor iedere plaats is er een geschikte boom. Een kleine tuin? Geen probleem, heel veel soorten hebben variëteiten die bijvoorbeeld kleiner zijn en zo wel in je tuin passen. We volgen de ontwikkelingen in de kwekerijen en proefcentra op zodat we steeds op de hoogte blijven van nieuwigheden en ontwikkelingen.
Je ziet een boom is niet enkel mooi om naar te kijken.

Ook voor de heesters en vaste planten zoeken we de best geschikte planten uit. Door de bloeiboog van de beplanting te verlengen zorgen we er voor dat bijen, insecten en vlinders langer aan hun trekken komen in jouw tuin. Wist je dat elke vlindersoort op specifieke planten vliegt om hun voedsel te halen? Wil je graag bloemen plukken in je tuin? Daar kunnen we ook rekening mee houden.
Jammer genoeg moeten we de laatste jaren meer en meer rekening houden met langere periodes waarin geen regen valt. Daarom proberen we ook droogteresistente planten voor te stellen voor in je tuin. Er zijn natuurlijk ook hulpmiddelen om je bodem te verbeteren zodat er meer water in de bodem blijft. Je kan de bodem afdekken met schors zodat er minder water verdampt. We kunnen korrels in werken in de grond die water opslaan en vertraagt terug afgeven aan de bodem. Rond de bomen plaatsen we gietranden zodat je de eerste jaren goed water kan geven.

Eventueel kan je gazon op sommige plaatsen vervangen door klaver. Op die manier heb je minder onderhoud en zal je minder water moeten geven.

Bomen groen nodigen uit om buiten te gaan spelen of te genieten van het buiten zijn. Dat alleen is al voldoende reden om in je tuin te investeren.
Een tuin in onbetaalbaar voor je gezondheid.