De voordelen van bomen in je tuin

Bomen zijn niet alleen prachtige toevoegingen aan je tuin, maar ze bieden ook tal van voordelen voor het milieu, de gezondheid en het welzijn.

In dit artikel delen we enkele redenen waarom het planten van bomen in je tuin een geweldige keuze is!

Schaduw & koeling

Bomen bieden schaduw en helpen bij het verminderen van de omgevingstemperatuur in hun directe omgeving. Dit is vooral nuttig tijdens warme zomerdagen, waar ze kunnen helpen om het huis koel te houden en de behoefte aan airconditioning te verminderen. Want zeg nu zelf, het is toch fijner onder een boom dan onder een parasol.

Habitat voor dieren

Bomen vormen een belangrijk leefgebied voor verschillende dieren, zoals vogels, eekhoorns en insecten. Ze bieden voedsel, beschutting en nestplaatsen, waardoor ze een waardevolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je tuin. Zo is je tuin lekker levendig het hele jaar door!

Al gehoord van klimaatbomen?

Heb jij al gehoord van “klimaatbomen” of “toekomstbomen”? Door de klimaatopwarming wordt het steeds belangrijker om de juiste bomen te kiezen in een tuinontwerp. Deze bomen zijn bestand tegen de veranderende klimaatomstandigheden en kunnen goed omgaan met droogte, hitte en UV-straling.

Enkele voorbeelden van klimaatbomen zijn:

  • Meidoorn (Crataegus): Deze inheemse boom is zeer robuust en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en omstandigheden.
  • Zomereik (Quercus robur): De zomereik is een sterke en langlevende boom die goed bestand is tegen droogte en warmte.
  • Gewone es (Fraxinus excelsior): Deze boom is niet alleen mooi, maar ook zeer tolerant voor droge omstandigheden en hitte.

Door te kiezen voor klimaatbomen in je tuin, draag je bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Een duidelijke misse

De missie van De Jonghe is duidelijk. We streven ernaar tuinen te creƫren die over 50 jaar nog steeds adembenemend mooi zijn. Onze ontwerpen beloven niet alleen duurzaamheid maar ook een constante bron van variatie en schoonheid gedurende het hele jaar.

We helpen je bij het ontwerp van jouw droomtuin

Als je droomt van een tuin vol karakter en een vleugje natuurlijke kunst, overweeg dan zeker een meerstammige boom! Ons team staat klaar om je te helpen met het ontwerpen van de perfecte groene ruimte. Neem contact met ons op via [email protected] en ontdek de mogelijkheden voor jouw tuin.